VILTi pleasures - til hverdag og fest
Trenger du middagstips? Her finner du tre gode Viltioppskrifter
VILTi med rotgrønnsaker
Dette trenger du:
1 boks Vilti
Bakte rotfrukter
4 Gulrøtter
2 Gul løk
1 Persillerot
¼ Sellerirot
1 Pastinakk delt i 2
1 Hvitløk delt i 2
20 gram Solsikkeolje
30 gram Meierismør
1 ss Sherry- eller balsamicoeddik
1 ss Gressløk, finhakket
Salt og pepper
Mandelpotetpure
250 gram Mandelpoteter skrelt
150 gram Meierismør ternet
2,5 dl helmelk
salt og pepper
Fremgangsmåte
Bakt rotfrukt
- Forvarm ovnen til 230ºc
- Skrubb rotfruktene og del de i biter. Man trenger ikke skrelle grønsakene.
- Vend rotfrukten med olje, salt og pepper i en ildfast form
- Bakes til de er møre og fått en gylden farge, omtrent 25 minutter.
- Når grønsakene er ferdig stekt, vend inn smør, eddik og hakket gressløk
Mandelpotetpuré
- Kok potetene møre i vann. Ikke ha salt i vannet da
- Hell av vannet og damp potetene tørre
- Varm opp melk
- Rør inn ternet smør med en visp.
- Spe med melk til ønsket konsistens
- Smakes til med salt og pepper
Varm VILTI etter pakkens anvisning og server med de bakte rotgrønnsakene og mandelpotetpuré
Gratinert VILTi
Dette trenger du:
1 boks VILTi
1 landbrød
50 gram revet riddeost
150 gram sopp, deles i biter
30 gram smør
2 sjalottløk, finhakkes
salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær av toppen på landbrødet og grav ut innholdet slik at du huler ut brødet
- Brødet du har gravd ut, skjæres i biter til krutongene.
- Hell en boks VILTi i det uthulte brødet og dekk med revet ridderost
- Bak i ovnen ved 220 grader i omtrent 20 minutter.
- Stek sjallottløk, sopp og krutonger i en panne med smør. Stek til soppen er gylden og krutongene er sprø utenpå
- Topp det ferdigstekte fylte brødet med soppen og krutongene og server!
VILTi Sub
Dette trenger du:
1 boks Vilti
100 gram sjampinjong
100 gram Gilde Stjernebacon, i små biter
20 gram Spinat
30 gram smør
15 gram rødløk, finhakkes
6 gode pølsebrød
20 gram Alpeost, revet
Fremgangsmåte:
- Varm opp VILTi i en kjele og varm pølsebrødene
- Sprøstek bacon og stek soppen i panne med smør
- Vend inn spinat og revet alpeost og smak til med salt og pepper
- Legg VILTI i bunnen av brødene, toppes med sopp- og spinatblandingen, sprø bacon og rødløk