Åtte fordeler med hvitt kjøtt
Etter mye julemat i desember er det mange som velger lettere og sunnere middager med hvitt kjøtt i januar. Og det kan man gjøre med god samvittighet, for hvitt kjøtt har mange fortrinn!
Kylling, kalkun og høns regnes som hvitt kjøtt. Norske helsemyndigheter gir ingen restriksjoner for anbefalt forbruk, snarere tvert imot: i mange sammenhenger anbefales hvitt kjøtt. Og det har nok mange nordmenn fått med seg. Forbruket av hvitt kjøtt er det som øker mest. Her er noen av fortrinnene til dette kjøttslaget:
1. Hvitt kjøtt er det kjøttslaget med den mest helsevennlige sammensetningen av fettsyrer (mest umettede fettsyrer).
2. Hvitt kjøtt er kjøttslaget med lavest fettinnhold.
3. Hvitt kjøtt er den mest klimavennlige kjøttproduksjonen, og vil, ifølge OECD, være det kjøttslaget som øker mest i årene som kommer.
4. Hvitt kjøtt tillates i alle kulturer og religioner.
5. Hvitt kjøtt passer rent smaksmessig til all verdens krydder, urter og tilbehør.
6. Hvitt kjøtt har høyt innhold av proteiner.
7. Hvitt kjøtt inneholder relativt mye niacin (vitamin B3), vitamin B6, vitamin B12, kalium, fosfor og selen.
8. Hvitt kjøtt gir få allergier.