Trygg og sunn mat
Kjøtt og egg fra norske gårder er trygg og næringsrik mat.
En av våre viktigste oppgaver er å sikre at maten vi produserer er trygg å spise. Samtidig skal vi bidra til et balansert, sunt og næringsrikt kosthold for den norske befolkningen. Produktene våre kommer fra norske gårder og friske dyr som har det bra. Våre bønder produserer mat med utgangspunkt i felleskapsverdier og landets naturgitte forutsetninger. Vi mener at mat produsert på solidariske samvirkeprinsipper er en forutsetning for sikker matforsyning.
Alle våre anlegg skal oppnå karakteren AA i BRC sertifiseringen for mattrygghet.
Innen 2025 skal vi redusere mengden mettet fett i produktene våre med 7 %, og saltmengden med 30 % (sammenlignet med 2015)
50 % av salgsvolumet for egne merkevarer skal være nøkkelhullsmerket innen 2030
Vi skal redusere bruk av tilsetningsstoffer ut over det som er nødvendig fra et holdbarhets- og kvalitetsperspektiv.
Vi skal investere i forskning som øker kunnskapen om hvordan produktene våre påvirker folkehelsen.