Norsk husdyrproduksjon er verdensledende når det kommer til klima. Friske dyr, kombinasjonskyr, grasfôret og beitende kjøttfe og småfe, og fôreffektive griser og fjørfe, bidrar til at klimaavtrykket fra vår produksjon er lavere enn snittet i resten av verden.
Norturas utslipp av klimagasser stammer hovedsakelig fra fossil energi som vi benytter i vår industri (til oppvarming, nedkjøling og drift) og transport, og fra emballasje og avfall. Den største utslippskilden er likevel vår råvare-produksjon, hovedsakelig enterisk metan fra husdyr (fordøyelse), gjødsellager og lystgass fra gjødsel og jordsmonn.
En viktig faktor som gjør at utslippet fra vår produksjon er betydelig lavere enn i andre land, er den unike norske kombinasjonskua, som gir både melk og kjøtt. Hele 70 prosent av storfekjøttet i Nortura kommer herfra. Det betyr høy ressursutnyttelse og lavt klimaavtrykk.