Gå til innhold

Bærekraft i Nortura

Mat på naturens premisser

Nortura jobber kontinuerlig med bærekraftig matproduksjon i alle ledd av verdikjeden. Vårt mål er å fortsette å produsere god og trygg mat av høy kvalitet til den norske befolkningen i generasjoner som kommer.


Bærekraftsrapport

Forside baerekraftsrapport 2023

Oppsummering av vårt bærekraftsarbeid finner du i bærekraftsrapporten. Flere nyheter fra vårt bærekraftsarbeid finner du i lenken under.

Bærekraftsrapport Alle nyheter om bærekraft

Norturas bærekraftsarbeid

Norturas bærekraftsarbeid er forankret i selskapets bærekraftstrategi. Vårt arbeid med bærekraft er inndelt i seks prioriterte områder.

1 - Trygg og sunn mat

Kyllingsuppe

En av de viktigste oppgavene til Nortura er å sørge for at maten vi produserer er trygg å spise. I tillegg vil vi bidra til et balansert, sunt og næringsrikt kosthold.

Les mer...

2 - Mat på naturens premisser

Gård og jorder

Nortura har mål om å produsere matvarer med minst mulig klimagassutslipp, og bidra til å styrke biologisk mangfold.

Les mer...

3 - Et livskraftig landbruk

Ung bonde kalkun Foto Øivind Haug

En forutsetning for norsk matproduksjon er et lønnsomt og livskraftig landbruk. Vi skal bidra til at det er lønnsomt for bonden å produsere mat og sikre industri-arbeidsplasser i distriktene.

Les mer...

4 - Produsert på en ansvarlig måte

Produksjon ansatt 5 Foto Øivind Haug

Nortura er opptatt av å utnytte alle råvarer effektivt og redusere matsvinn gjennom verdikjeden.

Les mer...

5 - Omsorg for mennesker og dyr

Kylling bonde Foto Øivind Haug

Nortura skal være et trygt og godt sted å jobbe. God dyrevelferd gjennom hele verdikjeden er en forutsetning for vår drift.

Les mer...

6 - Partnerskap og samarbeid

Bønder i trapp

For at Nortura skal nå sine ambisiøse bærekraftsmål, er det helt nødvendig for oss å jobbe sammen med andre i næringslivet, landbruket, forskere, myndigheter og folk i samfunnet.

Les mer...