Klimautslipp fra industri
Norturas overordnede mål er å være netto-klimanøytrale innen 2040 i den ikke biologiske delen av vår produksjon.
De siste årene har Nortura gjennomført store investeringer for å fase ut fossile energikilder på våre fabrikker (fyringsolje, naturgass og propan). Nye kilder til energi varierer fra anlegg til anlegg, men i hovedsak bytter vi til strøm, fjernvarme eller biogass fra lokale anlegg. Et internt energiprosjekt ser nå på muligheten for å benytte oss av andre fornybare energikilder i fremtiden. I tillegg har vi et stort fokus på effektivisering av produksjonsprosesser i daglig drift, ved hjelp av ny teknologi som blant annet reduserer forbruk av energi.
Stort engasjement rundt Nortura sitt dialogmøte om kjøtt og klima
Onsdag 25. oktober holdt Nortura sitt fjerde møte i en serie dialogmøter om bærekraft, kjøtt- og eggproduksjon. Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen innledet møtet, og videre ble det presentert nye, norske utslippstall, og lovende løsninger for utslippsreduksjon. Møtet ble avsluttet med en panelsamtale om veien videre.
Les mer...Kan presentere norske livsløpsanalyser for første gang
Nortura kan før første gang presentere livsløpsanalyser for norsk husdyrproduksjon. Analysene er utviklet av Norsk Institutt for bærekraftsforskning, NORSUS, og NMBU og ble presentert under Nortura sitt dialogmøte onsdag 25. oktober. Rapporten fra NORSUS gir en komplett analyse av klima- og miljøpåvirkningen på matproduksjon fra storfe, småfe, svin, egg, kylling og kalkun fra produksjon av fôr til produktene forlater våre produksjonsanlegg, ekskludert emballasje.
Les mer...Skal transportere mat med elektrisk transport
Nortura setter høsten 2023 nye elektriske lastebiler i transport mellom anleggene på Malvik, Rudshøgda og Tønsberg. Sammen med det norske transportkonsernet Litra AS tar selskapet i bruk verdens to første lastebiler med en batterikapasitet på 1000 kWh.
Les mer...Norges første forskningsprosjekt på kjøtt med redusert klimaavtrykk
Kan biffen du spiser bli like klimavennlig som tilbehøret? I dag målte Landbruks- og matminister Sandra Borch opp først fôr-rasjon til prosjektet som skal undersøke om det er mulig å fôre frem kjøtt med betydelig lavere klimaavtrykk.
Les mer...